دبیر علمی همایش، از ایده تشکیل “انجمن علمسنجی ایران” در اولین همایش تحقیقات کاربردی علمسنجی خبر داد.
اولین همایش ملی تحقیقات کاربردی علمسنجی12 دیماه 1403 در تالار شهید احمدیروشن دانشکده فنیمهندسی دانشگاه قم با حضور مدیر کل محترم دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، متخصصان حوزه علمسنجی، اساتید، پژوهشگران، کتابداران، دانشجویان برگزار شد.
این همایش در شش محور که عبارتند از ۱. مبانی و مفاهیم علمسنجی، ۲. کاربردها و کارکردهای علمسنجی، ۳. شاخصهای علمسنجی، ۴. آلتمتریکس، ۵. چالشها و فرصتهای علمسنجی، ۶. آینده علمسنجی، متخصصان و پژوهشگران را گردهم آورد تا در این زمینه به بحث و تبادل نظر بپردازند. تعداد 58 مقاله از سرتاسر کشور (تهران، قم، آذربایجان شرقی، ایلام، خوزستان، گیلان، همدان و...) به همایش مذکور ارسال شده است. همچنین این همایش در شش پنل شامل مراسم افتتاحیه، سخنرانی رئیس، معاون پژوهش و فناوری و رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه قم و پنل دوم سخنران کلیدی، پنل سوم، چهارم و پنجم، ارائه مقاله و سخنرانی و پنل آخر به ارائه مقاله و تقدیر و تجلیل از سخنرانان، اعضاء کمیته علمی و اجرایی و ارائهدهندگان مقالات صورت گرفت.
مراسم افتتاحیه در تالار احمدیروشن دانشگاه قم، ساعت 08:30 با تلاوت آیاتی از قرآن کریم و سرود ملی برگزار گردید. سپس دکتر جعفر عبادالهعموقین مدیر پژوهش و فناوری دانشگاه قم، بهعنوان دبیر علمی همایش و دکتر یعقوب نوروزی دبیر اجرایی و معاون پژوهشی و فناوری، دکتر رضاییجمکرانی (ریاست محترم دانشکده ادبیات و علوم انسانی) دانشگاه قم، دکتر صمد نژادابراهیمی، مدیر کل محترم دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری سخنرانی خود را ارائه کردند.
در ادامه، خانم دکتر زهره زاهدی عضو هیأت علمی دانشگاه خلیج فارس، و پژوهشگر دانشگاه لایدن، به عنوان سخنران کلیدی همایش سخنرانی خود را با عنوان: «رویکردهای نوین علمسنجی در ارزیابی و سیاستگذاری بهینه پژوهش»، دکتر غلامرضا حیدری عضو هیأت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه، سخنرانی خود را با عنوان «تبیین مسألهی ارتقاء استادان با رویکرد دانششناختی»، خانم دکتر فاخته منصوبی مدیرکل شرکت نرمافزاری پیام مشرق در مورد «نرمافزار پیام مشرق»، ارائه نمودند.
در ادامه دکتر روحاله خادمی عضو هیأت علمی دانشگاه سمنان، در مورد «مشارکت و تأثیرگذاری پژوهشگران ایرانی در علمسنجی دنیا» و دکتر رضا کریمی عضو هیأت علمی دانشگاه قم سخنرانی خود را با عنوان «کاربرد علمسنجی در علوم اسلامی» ارائه نمودند.
سخنرانان بعدی همایش خانم دکتر مریم امیری با عنوان «مروری بر مطالعات مربوط به ارتقاء اعضای هیئت علمی در ایران و جهان» و دکتر میلاد جانعلیپور با عنوان «علمسنجی مطالعات انجام شده درخصوص کاربرد علم و فناوری سنجش دور در پایش پدیده تغییر اقلیم» بودند
سخنرانان بعدی همایش خانم زینب صیامی دانشجوی دکتری علم اطلاعات و دانششناسی دانشگاه قم، با عنوان «نقش شبکههای اجتماعی علمی در رؤیتپذیری پژوهشگران و افزایش استنادات آثار پژوهشی»، خانم دکترمهدینژاد با عنوان علم سنجی کتاب منتخب اثر و خانم دولتی دانشجوی کارشناسی دانشگاه قم با عنوان «تحلیل و مصورسازی تولیدات علمی ایران در رابطه با کلان دادهها در پایگاه استنادی وبآوساینس» ارائه نمودند.
در پایان مراسم این همایش ایده تشکیل "انجمن علمسنجی ایران" توسط دکتر جعفر عبادالهعموقین ارائه شد که مورد استقبال دکتر صمد نژادابراهیمی (مدیر کل محترم دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری)، سخنرانان، اساتید، پژوهشگران، دانشجویان و کتابداران قرار گرفت. درپایان از سخنرانان، ارائهدهندگان و عوامل اجرایی تقدیر به عمل آمد. گزارش کامل همایش به همراه عکسها، و فایل کتاب همایش به زودی ارائه خواهد شد.
مهلت ارسال مقاله
1403/09/16برگزاری همایش
1403/10/1203241-18296